Jag är kär!

Ja, då är vi igång med bloggen och Ulrika har "redan" hunnit göra 2 inlägg och HÄR kommer mitt första, yey!
Sedan Ulrikas första inlägg där hon berättade om vår gemensamma resa, hur vi träffades på en arbetsplats där vi har haft hur kul som  helst tillsammans men även emellanåt slitit våra hår, nästan bokstavligen så vi i perioder blivit tunnhåriga...haha...så har jag funderat mycket på det där med vad man vill göra här i livet?
När man gör en sak drömmer man om en annan och när man sen gör det så drömmer man om en 3:e grej och ibland tillbaka till det man gjorde från början.
När vi satt och spånade på vår blogg och vad vi ville med den så kom vi någonstans fram till att det som gett oss (mig..haha) gråa hår är ju i mångt och mycket att vi oftast har begränsats i vårt kreativa driv.
Vi har velat så mycket men blivit stoppade av olika krafter och anledningar.
 
Bloggen är ju nu en kanal där vi kan få utlopp för i alla fall tankar, inspiration och kanske frö till framtida idéer, utan några som helst hinder. Här ska allt bara flöööödaaa....
Allt som kommer ut här är just bara saker vi tänker, som vi vill få utlopp för. Allt måste inte genomföras. Fast ofta VILL vi genomföra mycket av det vi drömmer om och vi tror nog att det till viss del även gör oss lite knäppa, haha...för det vi kan ju inte göra allt vi vill. Men drömma det får man!
 
I veckan kollade jag runt lite på Pinterest och snubblade in på Ulla Johnsons Resort 2017 kollektion! 
Jag blev SÅÅÅÅ KÄR! 
 
 
Hela färgsättningen, snitten, hur hon jobbar med ytor, mönster och kontraster känns helt rätt och så har hon lite av de där härliga 70-tals vibbarna som vi gillar!
Direkt gick jag igång och ville börja skissa kläder. Härliga chunky knit-tröjor och veckade, oregelbundna skärningar. Mmmm....like! Jag blev ganska förvånad att läsa att hon är amerikanska då hon har en mer europeisk stil. Men henne får vi hålla koll på, helt klart!
Men skulle jag/vi någon gång starta något så skulle det bli en mix av Johnson, Baum och Rodebjer. Åtminstone som det känns nu.
 
 
En annan händelse som ägt rum i veckan är ju den fantastiska ELLE Decoration Swedish Design Awards-galan!
Många fina pristagare fick ta emot utmärkelser för bästa design, årets produkt, årets möbel, årets kök, årets bloggare m.m.
Det var en samlad bild av den gemensamma frukosten på morgonen. ALLA lade ut nästan samma bild på instagram... samma dukning, samma porslin, samma blomdekorationer.
De skulle kunna gjort en gemensam "post" av det hela och bara taggat varandra istället ;-).
Skämt åsido, superduktiga inredare allihopa men det blev så tydligt vilken liten klick och skara inrednings-Sverige är när alla samlades i samma lilla playpool :)
Är DET kreativ frihet? 
 
Stay tuned.
/Magdalena
 
 
 
 
 
design - fashion - inredning - interior - ivsstil - mode